Opgepakte mannen drugslab Eext komen uit Noord-Brabant

De vier verdachten die gisteravond zijn opgepakt bij een drugslab aan de Vijzelweg in Eext, komen allemaal uit Noord-Brabant. Het gaat om mannen van 20, 29 en 31 jaar uit Bergen op Zoom en een 59-jarige man uit Roosendaal. Dat maakte de politie vanochtend bekend.
Het lab, dat bestemd was om synthetische drugs te maken, werd ontdekt na tips. Volgens de politie was het nog niet in werking, maar was alles klaar om te beginnen met het produceren van drugs. De mannen zijn ter plekke opgepakt en zitten vast.

Lab vandaag ontmanteld

Wat voor drugs er gemaakt zouden worden, kan een woordvoerder van de politie nog niet zeggen. "Dat moet uit onderzoek blijken. Vandaag wordt nog de hele dag onderzoek gedaan en ook wordt het lab ontmanteld."
Voorbeelden van synthetische drugs zijn xtc, speed en methamfetamine, ook wel bekend als crystal meth. Noord-Brabant is al een paar jaar koploper als het gaat om aantallen drugslabs, maar de afgelopen jaren worden ze ook steeds vaker elders in Nederland en ook in het Noorden ontdekt.

Eerder ontdekte labs

In 2018 werden in Drenthe vijf productieplekken (labs, red.) voor synthetische drugs ontdekt, waaronder één in Zuidlaren. Ook ontdekte de politie één opslagplek van drugs en werd op vier plekken drugsafval gedumpt. Het afgelopen jaar liep het aantal ontdekte labs terug naar twee.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl