Opnieuw Drentse coronapatiënt overleden, zes nieuwe besmettingen

Opnieuw is een inwoner van Drenthe overleden aan het coronavirus. Het gaat om iemand uit de gemeente Hoogeveen, blijkt uit cijfers van het RIVM. Het totaal aantal sterfgevallen in die gemeente komt daarmee op zeven.

In Emmen is het grootste aantal overleden patiënten gemeld. Daar gaat het om tien. Het totaal aantal Drenten dat aan het virus is overleden is nu 32. De daadwerkelijke cijfers kunnen afwijken, omdat niet iedereen getest wordt.

Ook zijn de afgelopen 24 uur zes nieuwe coronabesmettingen gemeld in Drenthe. Het RIVM meldt geen nieuwe Drenten die in het ziekenhuis zijn opgenomen.

In heel Nederland zijn nu 4987 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Sinds gisteren zijn 94 nieuwe sterfgevallen en 97 nieuwe ziekenhuisopnamen gemeld.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
zorg gezondheid coronavirus corona
Deel dit artikel: