Negen tbs'ers verhuisd naar Witte Huis op Dennenoord-terrein

Negen tbs'ers zijn ingetrokken in het Witte Huis op het voormalig Dennenoord-terrein in Zuidlaren. De verhuizing vond vorige week dinsdag plaats. "Het is allemaal goed gegaan, zonder problemen en geheel volgens de coronamaatregelen", vertelt woordvoerster Caroline Pleyte van Forint.

De verhuizing zou in eerste instantie op 1 april plaatsvinden, maar moest worden uitgesteld vanwege het coronavirus. De prioriteiten lagen destijds elders, liet Forint - onderdeel van geestelijke gezondheidsorganisatie Lentis - weten. Afgelopen dinsdag kon het dus toch gebeuren.

Beschermd wonen

De negen tbs'ers zijn overgeplaatst van de Van Mesdagkliniek in Groningen naar deze nieuwe vorm van beschermd wonen. Het is een tussenvoorziening voordat zij naar de gewone voorziening voor beschermd wonen gaan. Door deze tussenvoorziening is de overstap van een tbs-kliniek naar zo'n vorm van beschermd wonen beter te behappen voor de tbs'ers.

Veel inwoners zaten met vragen rondom de komst van de tbs'ers. Zij verweten de gemeente Tynaarlo en Forint dat er nauwelijks gecommuniceerd werd. Inwoners hadden grote zorgen over de veiligheid van onder meer de kinderen, omdat Forint-directeur Harry Beintema geen cliënten met een bepaalde classificatie zoals pedoseksuelen wilde uitsluiten.

De gemeente Tynaarlo is door Forint/Lentis op de hoogte gebracht van de verhuizing van de tbs'ers.

Lees ook:

Deel dit artikel: