Tegenstander minder voor Hurry-Up, eredivisie naar zestien

E&O eindigde afgelopen seizoen tweede in de eredivisie (Rechten: RTV Drenthe/Stijn Steenhuis)
E&O eindigde afgelopen seizoen tweede in de eredivisie
HANDBAL - Hurry-Up uit Zwartemeer speelt na de zomer niet tegen elf, maar tien tegenstanders in de BENE-League. Dat is de conclusie na een blik op de voorlopige competitie-indeling van het Nederlands Handbalverbond (NHV).
Houten heeft een maand geleden de licentie voor de BENE-League ingeleverd. De top-3 van de eredivisie - Quintus, E&O en BFC - heeft afgezien van promotie, waardoor de grensoverschrijdende topcompetitie waar Hurry-Up in uitkomt na de zomer elf deelnemers telt.

Eredivisie

De eredivisie is uitgebreid naar zestien ploegen. E&O speelt naast Houten ook tegen Bevo 2, Feyenoord en GHV. De promotiewens van de drie genoemde eerste divisionisten is vervuld.

Unitas

Ook de competitie van damesploeg van E&O is gewijzigd. De eerste divisie telt niet twaalf, maar zestien deelnemers. Tevens zijn de mannen van Unitas uit Rolde, voor de uitbraak van het coronavirus gedeeld koploper in de tweede divisie, op eigen verzoek gepromoveerd naar de eerste divisie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.