Vanaf vandaag vier weken geen treinen tussen Assen en Groningen

Station Assen (Rechten: ProRail / Egbert de Boer)
Station Assen
Vanaf vandaag ligt het treinverkeer tussen Assen en Groningen vier weken stil. Op dit traject vinden werkzaamheden aan het spoor plaats. De NS zet bussen in om reizigers naar de plek van bestemming te brengen. De extra reistijd kan oplopen tot vijfenveertig minuten.
In het openbaar vervoer gelden de landelijke richtlijnen van het RIVM. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, roepen de vervoersbedrijven op alleen met het openbaar vervoer te reizen als het echt nodig is. Het werk aan het spoor tussen Assen en Groningen duurt tot en met woensdag 3 juni.

Groningen Spoorzone

Ook de treinen tussen Groningen en Veendam/Weener rijden vier weken niet. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project Groningen Spoorzone, waarmee de provincie Groningen, de gemeente Groningen, NS en ProRail werken aan de bereikbaarheid van de stad en de regio.
Tijdens de werkzaamheden wordt onder andere een extra, vierde spoor aangelegd tussen de stations Groningen en Groningen Europapark. Verder wordt het spoor tussen Groningen en Haren vernieuwd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.