Bestuurder voermengwagen bestraft voor veroorzaken zwaar ongeval

ongeval
De plek van het ongeluk op De Weidenweg © Persbureau Meter
Door onvoldoende rechts rijden met zijn voermengwagen heeft een 45-jarige man uit Wapserveen vorig jaar in mei een wielrenner geschept. De fietser raakte zwaargewond. De man uit Wapserveen is veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur.
Het ongeval gebeurde op De Weidenweg in Ruinen. De bestuurder van de wagen kende de weg, hij reed daar nagenoeg dagelijks over. Hij wist dat daar ook een vervelende onoverzichtelijk bocht in de weg zit. De man reed met een slakkengangetje over de weg.

Hoofd tegen de cabine

Vanuit zijn cabine was zijn uitzicht niet optimaal. Hij zag de fietser niet, zei hij eerder tegen de rechter. Naar zijn idee kon hij niet verder rechts houden, om op de weg te blijven. De fietser klapte met zijn hoofd tegen de cabine. Zijn fietshelm sloeg daardoor stuk. De fietser liep ernstig hersenletsel op. Hij is tot op de dag van vandaag nog niet volledig hersteld.

Rijstijl aanpassen

Uit het politieonderzoek blijkt dat de man rechts nog bijna 2 meter overhad. Hij had nog verder naar rechts gekund. De rechter vindt dat de man behoorlijk onvoorzichtig heeft gereden. Als beroepschauffeur had hij zijn rijstijl meer moeten aanpassen. Dan had hij waarschijnlijk de fietser al eerder op het rechte stuk gezien.
Naast de taakstraf is de man ook een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar opgelegd. De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.