Wildlands in Emmen gaat 25 mei weer open

Wildlands in Emmen opent op maandag 25 mei weer de deuren. Dat besluit heeft het park zojuist genomen, in overleg met onder meer de gemeente Emmen en de Veiligheidsregio Drenthe.

"Natuurlijk gaan we wel open met de nodige maatregelen en aanpassingen", zegt woordvoerder Hanneke Wijshake. "Zo moeten bezoekers van tevoren online reserveren en laten we minder mensen tegelijk het park binnen."

Eerder liet directeur Erik van Engelen aan RTV Drenthe weten dat er maximaal vijfduizend bezoekers per dag toegelaten gaan worden. Dat is de helft van het aantal dat normaal gesproken op een dag het park kan bezoeken. "Daar willen we uiteindelijk wel naartoe, maar we zullen eerst met nog minder bezoekers beginnen", aldus Wijshake.

Protocol

Net als alle andere dierentuinen en attractieparken in Nederland gaat Wildlands werken met de drie garanties van het protocol 'Veilig Samen Uit'. Dat betekent: anderhalve meter afstand tussen de verschillende huishoudens, goede informatievoorziening en extra hygiënemaatregelen.

Voor de datum 25 mei is gekozen omdat het park nu de tijd heeft om de nodige voorbereidingen te treffen. "We kunnen nu alles uit gaan zetten en ook nog gaan testen." Voor de officiële heropening zullen er dan ook nog testdagen plaatsvinden, onder andere met abonnementhouders. "Ook moet natuurlijk ons personeel getraind worden op de nieuwe situatie", besluit woordvoerder Hanneke Wijshake.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
Emmen dierentuin Wildlands corona
Deel dit artikel: