1300 schoolkinderen ruimen Coevorden op: 'Die vape hoort daar niet'

Afval opruimen
Basisschoolkinderen van CBS De Schutse rapen zwerfvuil op © RTV Drenthe / Stijn Steenhuis
Als je in Coevorden nu nog een afvalblikje in de bosjes vindt, hebben basisschoolkinderen iets gemist. Vandaag gingen zij, samen met vrijwilligers, werknemers van bedrijven en ambtenaren, de straat op om de gemeente samen schoon te maken.
Maar liefst 1300 schoolkinderen uit de gemeente Coevorden deden mee aan de actie 'In 1 Dag Schoon'. Ook de leerlingen van CBS De Schutse in Aalden. "We zijn aan het opruimen, omdat het slecht is voor de natuur en dieren", zegt Joas.
De burgemeester van de gemeente Coevorden, Renze Bergsma, opende de dag. "Fantastisch is dit, natuurlijk", reageert hij uitgelaten. "De kinderen verzetten veel werk, maar de bewustwording is het allermooiste. Dat je zuinig moet zijn op de natuur en geen zwerfafval moet rondstrooien.
"We hebben net een vape gevonden. Die hoort daar niet", vertelt leerling Lisa. Klasgenoot David somt het gevonden afval in zijn zak op: "Piepschuim, blikjes bier en iets van een fiets."
Naast CBS De Schutse deden ook de kinderen van OBS de Anwende en De Smeltkroes mee aan de actie.
Maar liefst 1300 schoolkinderen ruimen gemeente Coevorden op: 'Die vape hoort daar niet'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.