Podcast De Ring - kind van een Duitse soldaat

In Zwolle is Johan Schultingh eindelijk vrij. Daar weet geen mens dat hij het kind is van een Drentse boerendochter en een Duitse soldaat. Deel drie van De Ring, voorgelezen en geschreven door Jans Polling en gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis.

In de Tweede Wereldoorlog wordt in een klein Drents dorp de zoon geboren, van een Duitse soldaat en een Drentse boerendochter. Het dorp kijkt 'm met de nek aan. Jans Polling schreef 'De Ring' gebaseerd op een verhaal dat hem ooit werd toevertrouwd. Om de anonimiteit van de hoofdpersonen te garanderen, veranderde hij hier en daar details en namen. In deel 3 vertrekt hoofdpersoon Johan Schultingh naar Zwolle om te gaan studeren. Kan hij in de anonimiteit van zijn nieuwe woonplaats zijn moeilijke jeugd in het Drentse dorp achter zich laten?

Podcast De Ring - kind van een Duitse soldaat

RTV Drenthe Podcasts

Drenthe Toen: Iedere zondag hoor je verhalen uit de Drentse geschiedenis bij Drenthe Toen. Historicus en presentatrice Sophie Timmer presenteert.

Binnen de Muren: Hoe is het leven in de gevangenis? Marjolein Knol dook gevangenis Esserheem in en sprak met gedetineerden en bewaarders.

Cassata: Zaterdags praat Margriet Benak met haar gasten over de politiek en actuele onderwerpen die spelen in Drenthe.

FC Emmen Podcast: Iedere maandag nemen verslaggevers René Posthuma en Niels Dijkhuizen met hun gasten het afgelopen weekend van FC Emmen door. Daarnaast is er ook plaats voor andere sport uit onze provincie.

Deel dit artikel: