Treant start weer met dagbehandeling in De Horst in Emmen

Foto ter illustratie (Rechten: ANP/Koen Suyk)
Foto ter illustratie
Treant Zorggroep begint op locatie De Horst in Emmen komende maandag weer met dagbehandelingen. Die waren stopgezet vanwege het coronavirus.
De dagbehandeling is bedoeld voor cliënten met lichamelijke klachten, een ziekte of beperkingen, die nog wel thuiswonen. Ze kunnen bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie of logopedie krijgen.

Eigen ingang

In verband met het coronavirus is wel een aantal maatregelen genomen. De dagbehandeling is in een apart deel van het gebouw in De Horst en heeft een eigen in- en uitgang.
In verband met de anderhalvemeter-maatregel zijn per dag zes cliënten welkom. Bij aankomst wordt hun temperatuur gemeten en moeten ze hun handen wassen. De behandeling gebeurt door een vast team medewerkers.
Treant kijkt ook naar de mogelijkheden voor het opstarten van dagbehandeling voor mensen met een chronische lichamelijke aandoening op andere locaties.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.