Poll: leef jij gezonder of ongezonder door de coronamaatregelen?

Het leven van veel mensen speelt zich de laatste weken veel meer binnenshuis af. Denk maar aan het advies 'blijf zoveel mogelijk thuis', of - vanaf 6 mei - 'vermijd drukte'. Mogelijk hebben deze oproepen ervoor gezorgd dat de meeste Nederlanders minder bewegen sinds de intelligente lockdown, denkt het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Uit een meting onder 90.000 Nederlanders geeft 53 procent aan dat ze (veel) minder bewegen. Mogelijk speelt de sluiting van sportaccommodaties en fitnesscentra ook een rol, speculeert het RIVM. De maatregelen hebben misschien ook een ander negatief gevolg. 28 procent van de respondenten zegt namelijk dat ze (veel) meer zijn gaan roken.

Natuurlijk leeft niet iedereen ongezonder in de laatste weken. 13 procent van de Nederlanders beweegt (veel) meer en ruim 12 procent steekt (veel) minder vaak een sigaret op. Wat betreft alcoholgebruik: het aantal mensen dat meer of minder drinkt sinds de coronacrisis is ongeveer gelijk.

Hoe zit dat met jou? Leef je sinds de lockdown gezonder, of juist ongezonder?

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Deel dit artikel: