Borger-Odoorn wil in 2026 nieuwe wijk bouwen in Borger-West

borger plaatsnaambord bord bordje
Borger wil uitbreiden aan de westzijde van de N34 © Aaldert Oosterhuis/RTV Drenthe
Als het aan de gemeente Borger-Odoorn ligt, wordt er over een kleine drie jaar gestart met de bouw van een woonwijk bij Borger-West. De gemeente heeft hiervoor een stuk grond ten westen van de N34 gekocht.
De grond maakt deel uit van de Koesteeglocatie, waar de gemeente tussen 2025 en 2030 woningen wil bouwen. Volgens wethouder Henk Zwiep gaat het om betaalbare huizen voor iedereen, maar ook om speciale woonvormen. "We zien hier mogelijkheden voor appartementen, rijen woningen en twee-onder-één-kappers. Het moet een gezonde mix van koop en huur worden, voor onder meer starters en senioren."
Komend jaar wil de gemeente de procedures doorlopen, zodat er in 2025 kan worden begonnen met het bouwrijp maken de grond. Een jaar later moet de eerste schop de grond in voor de bouw van huizen. Inwoners van Borger mogen meedenken over de ontwikkeling van dit gebied.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.