Jafar Arias blijft in eredivisie: van FC Emmen naar VVV

VOETBAL - Jafar Arias blijft actief op het hoogste niveau in Nederland. De bijna 25-jarige aanvaller, die de afgelopen twee seizoenen onder contract staat bij FC Emmen, maakt de overstap naar VVV-Venlo.

De international van Curacao tekent eind volgende week een tweejarig contract bij de club die wordt getraind door Hans de Koning.

Bij FC Emmen zag de spits te weinig perspectief, waardoor er besloten werd om het aflopende contract niet te verlengen. "Jafar wil een basisplek en die kan ik hem niet garanderen", aldus Dick Lukkien daarover.

Arias derde nieuweling voor VVV-Venlo

Voor VVV-Venlo, de nummer 13 van het voorbije seizoen in de eredivisie (1 plek onder FC Emmen), is Arias al de derde aanwinst. Eind vorige maand presenteerde de Limburgse club al Guus Huppers en vandaag werd bekend dat vleugelverdiger Lukas Schmitz overkomt van het Oostenrijkse Wolfsberger AC.

Arias stond sinds de zomer van 2018 onder contract bij FC Emmen. In zijn eerste jaar speelde de international van Curaçao mee in 33 van de 34 wedstrijden. Dit jaar stond de teller op 17. Hij begon het seizoen als middenvelder, omdat Lukkien in de spits de voorkeur gaf aan Marko Kolar. Daarna moest Arias zich voornamelijk schikken in de rol als wissel. In 50 eredivisieduels voor Emmen scoorde Arias vier keer, waaronder in het uitduel tegen VVV vorig seizoen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
voetbal eredivisie FC Emmen VVV Jafar Arias
Deel dit artikel: