In beeld: Oktoberfest voor mensen met een beperking

Oktoberfest voor mensen met een beperking, Emmen,
Oktoberfest voor mensen met een beperking in Emmen © RTV Drenthe/Kim Stellingwerf
Ein prosit, ein prosit der Gemütlichkeit. Het Oktoberfest-seizoen is in volle gang, zo ook in Emmen. Vanavond is het reguliere Oktoberfest bij de Grote Rietplas, vanmiddag was een aangepaste editie voor mensen met een beperking, georganiseerd door club On-Beperkt.
Voor mensen met een beperking is het feest van vanavond misschien net wat te druk en zijn er te veel prikkels. Vanmiddag was daarom een rustigere editie. Maar de dirndls, lederhosen en natuurlijk pullen bier ontbraken niet.
Oktoberfest voor mensen met een beperking

Wel bier, geen alcohol

"Op de bar liggen plaatjes waarop te zien is wat mensen kunnen drinken", legt organisator Roos Hatt uit. "Daaronder staat ook hoeveel muntjes iets kost. Dat doen we ook zodat mensen die het lastig vinden om het te zeggen, kunnen aanwijzen wat ze willen hebben. Dan kunnen ze dus ook bier aanwijzen, maar dan wel de alcoholvrije versie."
Als het aan Hatt ligt, smaakt dit feest naar meer. "We zijn stiekem al aan het kijken of we niet nog meer kunnen organiseren. We organiseren in Club Limbo elke maand al een feest, maar we kijken nu ook of we op het plein in Emmen meer van dit soort feesten kunnen houden."
Fotograaf Kim Stellingwerf nam een kijkje en proostte met de feestende bezoekers.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.