Dierenasiel Beilen: Het gaat goed met de gevonden hondjes

De zeven hondjes werden gevonden natuurgebied Terhorsterzand (Rechten: Henk Bosker)
De zeven hondjes werden gevonden natuurgebied Terhorsterzand
Het gaat goed met de hondjes die vrijdagmiddag werden gevonden in natuurgebied Terhorsterzand bij Beilen. Inmiddels zijn ze in het dierenasiel in Beilen waar ze in quarantaine zitten.
Het gaat om zeven hondjes, volgens Alwin Tol van Het Drents Dierentehuis in Beilen. "Ze lijken allemaal erg op elkaar, het zou goed familie kunnen zijn. Het gaat niet om puppy's, maar er zitten wel jonge honden bij van rond de één jaar." Honden die worden gevonden moeten altijd eerst even apart blijven, in verband met mogelijke ziektes. Ook moeten de beestjes nog door de dierenarts worden gecheckt.
Het is dus ook nog niet zeker wat voor soort honden het zijn. "Ik vermoed dat het kruisinkjes zijn, met iets van een ruwharige terriër erin."

Gezond

"De hondjes zijn nog wel wat angstig, maar zien er gezond uit", vertelt Tol. Hoe lang de dieren op het Terhorsterzand hebben rondgelopen is niet bekend, maar lang kan het niet geweest zijn omdat er veel fietsers en voetgangers langskomen. Waarom de hondjes zijn gedumpt, is niet bekend.
De hondjes zijn nog niet beschikbaar voor herplaatsing, dat gebeurt pas later. Ze zitten eerst nog veertien dagen in quarantaine en het asiel moet de dieren nog wat beter leren kennen. In totaal duurt het nog zo'n drie tot vier weken voordat de hondjes op de site van het asiel komen te staan en beschikbaar zijn voor herplaatsing.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.