Centrummanagement ziet auto in binnenstad Coevorden wel zitten

Zo komt de Friesestraat er mogelijk uit te zien (Rechten: Gemeente Coevorden)
Zo komt de Friesestraat er mogelijk uit te zien
Het plan om auto's weer toe te laten in het noordelijke deel van de Friesestraat in Coevorden, kan op steun rekenen van de Stichting Centrummanagement Coevorden.
"Het bewuste deel van de Friesestraat is de verbindingsroute vanaf het station naar de binnenstad", schrijft het centrummanagement. "Van de Markt die het hart van de binnenstad vormt, is het een 'uitloper' richting station waar het al heel lang niet goed gaat. Er staan veel winkelpanden leeg."
Het college van burgemeester en wethouders kwam begin deze maand met een voorstel. Volgens het college zitten voetgangers en auto's elkaar niet in de weg. De politieke partijen PAC en D66 zien een terugkomst van de auto naar de straat niet zitten en dienden een motie in.

'Andere ondernemers gaan zich vestigen'

De Stichting Centrummanagement Coevorden, waarin onder meer ondernemers, horeca en ook de toeristische en culturele sector van de stad vertegenwoordigd zijn, kan wel wat met de plannen en wil graag wat aan de situatie veranderen. Met het toelaten van auto's in het eerste stukje van de Friesestraat denkt het centrummanagement dat er een 'ander economisch vestigingsklimaat' gaat ontstaan voor ondernemers.
"Sommige winkels en ambachtszaken willen graag per auto bereikbaar zijn voor klanten en leveranciers. Door het toelaten van auto's en het faciliteren van kort parkeren voor de deur van deze winkels zullen andere ondernemers zich hier gaan vestigen." Volgens de stichting hebben zich bij hen en bij de gemeente Coevorden al een aantal serieus geïnteresseerde ondernemers gemeld.

'Sommigen niet blij'

De Stichting Centrummanagement Coevorden zegt te begrijpen dat sommige bewoners er niet op zitten te wachten dat auto's weer worden toegelaten. "Desondanks ondersteunt CMC het besluit van het college om alleen ten tijde van de winkelopeningstijden de Friesestraat voor auto's open te stellen omdat het in zijn totaliteit bijdraagt aan een aantrekkelijk winkelcentrum."
De stichting begrijpt ook dat sommige ondernemers niet blij zullen zijn. Het centrummanagement zegt deze ondernemers, samen met de gemeente, te willen helpen bij het zoeken naar een acceptabele oplossing.
Morgenavond wordt in een commissievergadering opnieuw gesproken over de mogelijke terugkeer van auto's in de Friesestraat in Coevorden.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.