'Sneller structuur en ritme bij dagelijks naar school gaan'

In twee shifts gaan kinderen van de Burgemeester W.A. Storkschool in Dwingeloo vandaag naar school. De eerste helft heeft les van 8.30 uur tot 11.00 uur, de andere helft van 12.00 uur tot 14.30 uur. De richtlijn is dat basisscholen kinderen hele dagen naar school laten komen en dan om de dag.

"Je mocht maatwerk leveren", zegt Johan Scholte Albers, bestuurder van scholenkoepel Talent. "Elke school is in overleg gegaan met het team en met de ouders in de medezeggenschapsraad en die hebben om hun moverende redenen besloten om halve dagen te gaan. Het voordeel daarvan is dat er sneller structuur en ritme wordt aangebracht."

Ouders andere voorkeur

Nadeel is dat tweeënhalf uur maar heel kort is. "Maar de aandacht gaat de eerste tijd vooral uit naar hoe het er sociaal en emotioneel voor staat, want de kinderen hebben natuurlijk heel wat te vertellen", aldus Albers.

Ouders hebben wel begrip voor de argumenten van de school, maar hadden liever gezien dat hun kinderen hele dagen naar school zouden gaan. "Ik ga met de directeur overleggen hoe we verdergaan. Maar ik hoop eigenlijk dat we per 1 juni weer gewoon helemaal naar school kunnen", besluit Albers.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Lees ook:

Deel dit artikel: