Wielerbond zet definitief streep door NK Wielrennen dit jaar

De NK wielrennen zou in Drenthe plaatsvinden dit jaar (Rechten: ANP/Bas Czerwinski)
De NK wielrennen zou in Drenthe plaatsvinden dit jaar
WIELRENNEN - Wielerbond KNWU ziet dit jaar definitief af van organisatie van de NK wielrennen rond de VAM in Wijster. De wielerbond wil andere evenementen, bijvoorbeeld de grote rondes, de ruimte geven in de krappe agenda.
"Voor de elitecategorieën lijkt er geen ruimte voor de NK", aldus directeur Thorwald Veneberg. "De kalender voor dit najaar is al een kalender van hoop. Het is nog maar de vraag of er tegen die tijd zulke grote evenementen georganiseerd kunnen en mogen worden."

NK 2021 in Drenthe

De KNWU en organisator Courage Events besloten eerder in overleg met de provincie Drenthe al voorlopig geen nieuwe datum te plannen voor de Nederlandse kampioenschappen. Eind vorige maand liet Veneberg optekenen dat het een erg moeilijke klus zou worden een geschikt weekend te vinden. De organisatie dacht aanvankelijk aan 22 en 23 augustus.
Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn tot 1 september geen grote sportevenementen toegestaan. Er was al besloten om het evenement in 2021 opnieuw toe te wijzen aan de provincie Drenthe.
Door het schrappen van de NK mag Fabio Jakobsen, de winnaar van vorig jaar, zich nog een jaar Nederlands kampioen noemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl