Te weinig spelers: EEC stopt met 1e elftal

vv EEC stopt met prestatievoetbal. Het 1e elftal trekt zich terug uit de standaardcompetitie (Rechten: vv EEC)
vv EEC stopt met prestatievoetbal. Het 1e elftal trekt zich terug uit de standaardcompetitie
VOETBAL - VV EEC, oftewel Ees-Eesergroen-Combinatie, komt na de zomer niet meer met een standaardelftal uit in de competitie. Het eerste elftal wordt niet meer ingeschreven in de vijfde klasse van het zondagvoetbal, omdat er veel spelers stoppen en vertrekken.
De club blijft wel bestaan en zal volgend seizoen met een team uitkomen in de reserveklasse.
EEC kende, voordat het coronavirus uitbrak, een zeer moeilijk seizoen. De ploeg van trainer Jans Spiegelaar stond onderaan in de 5e klasse E van het zondagvoetbal, met slechts 3 punten uit 13 duels.
De club uit de gemeente Borger-Odoorn is sinds de oprichting in 1967 meerdere malen in de problemen gekomen vanwege een teruglopend aantal leden. Door een sterke groei van de school en de terugkeer van jongere mensen in de dorpen Ees en Eesergroen zat EEC aan het begin van de eeuw even in de lift, maar dat was van korte duur. Inmiddels daalt het ledenaantal al een aantal jaren en zijn er nog twee seniorenteams en een 35+-team actief op sportpark 'De Dillen'.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.