Provincie wil opheldering branden Attero

De brand bij Attero (Rechten: Van Oost Media)
De brand bij Attero
Gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe wil op zo kort mogelijke termijn in gesprek met afvalverwerker Attero in Wijster over de recente branden. Jumelet wil dat doen samen met de Veiligheidsregio Drenthe (VRD) en de gemeente Midden Drenthe.
Vanochtend was er opnieuw brand bij Attero. Ook op 28 maart was er brand bij de afvalverwerker. Die was het gevolg van een menselijke fout. De brand ontstond in gesmolten brokken plastic, die onder andere uit huishoudelijke plastic folies zijn gefilterd. Dat blijkt uit een brief van Gedeputeerde Staten.

Vaker brand

Deze brokken, zogenaamde lumps, moeten normaal acht uur lang afkoelen voordat ze op het buitenterrein bij de andere lumps worden gegooid. De medewerker heeft zich niet aan die voorschriften gehouden en de niet goed afgekoelde lumps zijn op het buitenterrein tot ontbranding gekomen.
De afgelopen jaren zijn er vaker branden geweest bij de afvalverwerker, onder meer een loods met PMD brandde helemaal uit en er waren verschillende branden op het tijdelijke depot voor ongescheiden afval bovenop de VAM-berg.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.