Stelling: Ik ben bereid na de crisis meer te betalen voor spullen

Ondernemers hebben de afgelopen tijd veel inkomsten misgelopen in verband met de coronacrisis. Ook moeten ondernemers nu maatregelen nemen om klanten te ontvangen. Daarnaast mogen ondernemers maar dertig personen tegelijk in hun zaak hebben.

Veel maatregelen kosten geld of leveren minder geld op. Zo schaffen kappers mondkapjes en handschoenen aan. Ook kunnen ze minder klanten klanten tegelijk behandelen, omdat er minder mensen in de kapsalon mogen komen.

Geen prijsstijging

Toch ziet hoogleraar Marketing en Retail aan Nyenrode University Kitty Koelmeijer de prijzen op korte termijn niet omhooggaan, zegt ze tegen de NOS. "Hoewel de marges nu onder druk staan, onder meer door de anderhalvemetereconomie, is het lastig voor een individuele aanbieder prijzen te verhogen zonder dat klanten afhaken."

Hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen Laurens Sloot is het wel met Koelmeijer eens. Hij ziet op dit moment nog geen duidelijke prijsaanpassingen naar boven of beneden. "We hebben net een onderzoek afgerond naar prijzen in de supermarktsector en daar zie je qua prijsniveau weinig gebeuren."

Mochten de prijzen uiteindelijk toch gaan stijgen. Ben jij dan bereid om meer te betalen om na de coronacrisis ondernemers te steunen?

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
stelling corona
Deel dit artikel: