Internationale Baja Borger-rally verplaatst naar 2021

AUTOSPORT - De vierde editie van de internationale Baja Borger-rally stond gepland van 30 oktober tot en met 1 november. Maar de organisatie heeft nu al besloten om de internationale rally voor 4x4-voertuigen te verplaatsen naar volgend jaar. Met 58 teams is het de grootste offroadrally van ons land.

"Omdat de evenementen na 1 september nog onzeker zijn, is het niet haalbaar om de rally goed te organiseren, er zijn nog teveel onzekerheden", zegt Jeroen Mennema namens de organisatie.

"We zijn ook een écht publieksevenement. Het publiek kan gratis de bivak op en kan gewoon een praatje maken met de coureurs en monteurs. Dat willen we graag zo houden."

Teleurstelling

De organisatie was al volop bezig met de voorbereidingen totdat de coronacrisis uitbrak. Maar veel kosten hebben ze tot nu toe nog niet gemaakt.

"Daarom is het ook goed dat we nu een beslissing nemen, anders ga je wel kosten maken. Als organisatie is het zeker een teleurstelling en is het geen eenvoudig besluit geweest maar we staan achter onze uitgangspunten. We zouden geen recht doen aan de teams en sponsoren om een alternatieve Baja te organiseren", verklaart Mennema.

Internationaal deelnemersveld

"Vijfentachtig tot negentig procent van onze routes zijn onverhard. Dat maakt het lastig om te organiseren. We hebben te maken met veel verschillende landeigenaren en andere partijen. Daarnaast moeten de teams ook weten waar ze aan toe zijn", licht Mennema toe. Bij de laatste editie in 2018 gingen, buiten Nederlandse coureurs, ook teams uit Duitsland, België en Engeland van start.

Volgend jaar staat de vierde editie van de Roompot Baja Borger-rally van 5 tot en met 7 november op de kalender.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
Borger autosport rally
Deel dit artikel: