Buurtbussen rijden tot half augustus niet

Buurtbussen in Groningen en Drenthe staan in verband met de maatregelen rondom het coronavirus tot half augustus stil. Eerder werd al aangegeven dat de bussen tot 1 juni stil zouden staan, deze periode is nu verlengd.

Het gaat hierbij om achtpersoons bussen die bestuurd worden door, meestal oudere, vrijwilligers. Veel van die vrijwilligers behoren tot de risicogroep voor besmetting met het coronavirus. Ook zijn de bussen nog niet voorzien van beschermende voorzorgsmaatregelen.

Er wordt gekeken hoe de buurtbussen na de zomervakantie weer opgestart kunnen worden.

Het gaat in Drenthe in ieder geval om de buurtbus Oostermoer (tussen Stadskanaal en Gieten) en de buurtbus Hijken (tussen Beilen en Hoogersmilde). Naast de buurtbussen rijden ook de stadsbussen de Groningse plaatsen Hoogezand, Veendam en Delfzijl niet.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
corona buurtbus
Deel dit artikel: