De Ring - kind van een Duitse soldaat

Zondagmiddag 17 mei op de radio in Drenthe Toen en nu al als podcast te beluisteren: deel 4 van De Ring: Allèn wieder. Na de dood van zijn stiefvader groeien Johan Schultingh en zijn moeder steeds verder naar elkaar toe. Maar het verleden van moeder Liesbeth en de waarheid rondom zijn echte vader, de Duitse soldaat waar ze in 1942 als een blok voor viel, is en blijft taboe. Ze wil er niet over praten.

In deze aflevering horen we hoe de rest van de stieffamilie zich van Johan en Liesbeth afkeert, en hoe, na opoe, ook opa Schultingh in 1967 komt te overlijden. Het Drentse dorp dat zich in de oorlogsjaren keihard opstelde tegenover de familie Schultingh, vooral tegenover de jonge Liesbeth die een kind van een Duitser kreeg, krijgt het op de begrafenis aardig voor de kiezen met een boodschap die er niet om liegt...

De vierde aflevering van De Ring

De Duitse geliefde van moeder Liesbeth ('Wolfgang Steinhauser' in het boek) (Rechten: Familiecollectie. Naam bij redactie bekend)

Drenthe Toen: Iedere zondag hoor je verhalen uit de Drentse geschiedenis bij Drenthe Toen. Historicus en presentatrice Sophie Timmer presenteert.

Cassata: Zaterdags praat Margriet Benak met haar gasten over de politiek en actuele onderwerpen die spelen in Drenthe.

FC Emmen Podcast: Iedere maandag nemen verslaggevers René Posthuma en Niels Dijkhuizen met hun gasten het afgelopen weekend van FC Emmen door. Daarnaast is er ook plaats voor andere sport uit onze provincie.

Deel dit artikel: