ACV wil promoveren, nu wachten op KNVB

VOETBAL - Gerrit Volkers, voorzitter van Stichting ACV Topsport, wilde een unaniem 'ja' tijdens de laatste bestuursvergadering op de vraag van de KNVB of de Asser club wil promoveren naar de derde divisie en die 'ja' kreeg hij vanavond. ACV wil dus promoveren en vanaf nu is het afwachten.

"Er zijn vijf bestuursleden, met uiteraard voelsprieten door de gehele club, die uiteindelijk de beslissing nemen", aldus Volkers in aanloop naar de beslissende vergadering. In de eerste vergadering waren er nog twee tegen promotie, maar uiteindelijk bleek vanavond iedereen voor.

En nu zit ACV in de wachtkamer. Verschillende scenario's zijn mogelijk. Het meest gunstige voor de formatie van trainer Fred de Boer is dat de KNVB besluit om de twee derde divisies uit te breiden van 17 naar 18 clubs. In dat geval staat niets promotie in de weg. Blijven beide divisies bestaan uit 17 clubs, dan moet ACV afwachten hoeveel clubs (van de vier hoofdklassen die op plek 1 stonden op het moment dat het coronavirus uitbrak) gebruik maken van de promotiemogelijkheid. ACV was afgelopen seizoen de beste nummer 2 van alle hoofdklasses.

De verwachting is dat de KNVB nog deze maand de beslissing bekend maakt.

Lees ook:

Deel dit artikel: