Aannemer start na bouwvak met gedaanteverandering Koopmansplein

Assen maakt zich op voor een gedaantewisseling van het Koopmansplein. De gemeente heeft samen met de ontwerper en de aannemer het voorlopige ontwerp omgezet in een definitieve versie.

Aannemer Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek kan na de bouwvak van start met de werkzaamheden in het centrum van de stad. Het Koopmansplein krijgt een fontein, een speelhunebed en meerdere kleine speelplekken. Ook kan er in de toekomst opgetreden worden op een klein podium.

Ten opzichte van de voorlopige plannen zijn er geen grote veranderingen. Er is vooral gekeken naar materiaalgebruik en er zijn ideeën van de kinderraad meegenomen voor de inrichting van de speelplekken.

Verlichting

In de speelfontein kan in de zomer verkoeling worden gezocht. Ook kunnen er projecties en korte animaties getoond worden. In de fontein wordt sfeerverlichting aangebracht, die verlicht het plein in combinatie met sfeerverlichting onder de bomen en twee hogere lichtmasten. Het speelplein wordt met natuursteen bestraat. Daaromheen komen gebakken klinkers te liggen die aansluiten op de bestrating in de winkelstraten.

Volgens de gemeente verloopt de planning vooralsnog volgens schema, ondanks de coronacrisis.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Assen bouw Koopmansplein aannemer
Deel dit artikel: