Twee nieuwe coronadoden in Drenthe

Het aantal doden in Drenthe door het coronavirus is met twee gestegen, blijkt uit de nieuwste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In onze provincie zijn in totaal nu veertig mensen overleden aan de gevolgen van Covid-19.

Een dag eerder stond het officiële dodental in Drenthe op 38. De cijfers zijn niet helemaal actueel, omdat overlijdens en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven aan het RIVM. De nieuwe sterfgevallen zijn gemeld in de gemeenten De Wolden en Hoogeveen. Het aantal gemelde besmettingen in Drenthe is met een gestegen en staat nu op 498. Het aantal ziekenhuisopnames is met 116 hetzelfde gebleven.

Landelijk

Landelijk zijn er 53 nieuwe sterfgevallen geregistreerd. In totaal staat het officiële dodental door de corona-epidemie in Nederland nu op 5.643.

Het werkelijke aantal overledenen is hoger, want mensen die symptomen hebben worden lang niet altijd getest. Daarnaast zit er ook in de landelijke cijfers vertraging.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Deel dit artikel: