Het beste Drentse biertje wordt getapt bij Beata in Boschzicht

NK Biertappen
Beata Vosseberg te midden van Wim Huizenga (links) en Hugo Treur (rechts) © Koninklijke Horeca Nederland
Beata Vosseberg, barkeepster van dienst bij hotel en restaurant Boschzicht in Echten, tapt het 'beste biertje van Drenthe'. Dat is deze week bekend geworden bij de regionale voorronde van het NK biertappen.
In de finale bij De Turfsteker in Westerbork tapte Beata 161 punten bij elkaar. Ze blonk uit in haar voorbereiding, het tappen, presenteren en serveren van de (speciaal)biertjes. Als Drentse winnaar komt ze aan de toog te staan in de landelijke finale, die in januari 2024 plaatsvindt op vakbeurs Horecava in Amsterdam.
Het podium werd gecompleteerd door barkeepers Wim Huizenga van de Boshof in Odoorn en Hugo Treur. Die laatste is al tapper bij De Turfsteker, het finaledecor van de Drentse voorronde.

Vakjury buigt zich over biertjes

In totaal deden twintig kandidaten een poging het best mogelijke biertje te serveren, zo schrijft Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De opdracht aan de deelnemers was om twee fluitjes en vaasjes bier te tappen. Verder moesten ze een speciaalbier uit het flesje schenken en presenteren aan de vakjury.
Vosseberg tapt al langere tijd op hoog niveau, want ook in 2021 was ze de winnaar van de Drentse biertapwedstrijd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.