Achilles 1894 hangt camera's op na meerdere diefstallen: 'Vervelend dat dit nodig is'

Sportpark Marsdijk waar Achilles 1894 speelt
Sportpark Marsdijk waar Achilles 1894 speelt. © RTV Drenthe/Josien Feitsma
Na meerdere diefstallen is voor de Asser voetbalvereniging Achilles 1894 de maat vol. Op verschillende plekken rond het sportveld hangen nu bewakingscamera's om te voorkomen dat er opnieuw gestolen wordt. "We willen de veiligheid in de vereniging waarborgen."
De inbraken gebeurden in verschillende 'golven', legt voorzitter Peter de Jong uit. "Met enige regelmaat wordt er zowel buiten de hekken als binnen de hekken gestolen. Zo zijn er al fietsen gestolen en worden er spullen in de kleedkamer ontvreemd."

Maat vol

Voorgaande jaren kwam dat al meerdere keren voor en ook dit jaar was het weer raak. "Toen dachten we: nu is de maat vol, nu gaan we camera's ophangen. Een vervelende maatregel, maar helaas noodzakelijk." Voor (onder andere) één van die diefstallen werd in september iemand veroordeeld.
De Jong hoopt vooral dat de camera's een preventieve werking hebben en dat het niet nodig is om de beelden te controleren. "We hopen dat het nu niet meer gebeurt." Ook moeten de bewakingscamera's de sfeer ten goede komen, legt De Jong uit. "Nu heb je vermoedens wie er verantwoordelijk voor de diefstal is, en dat is niet de sfeer die er moet zijn. Om dat te voorkomen, hebben we nu dus camera's opgehangen."

Veiligheid waarborgen

De vereniging zegt 'te begrijpen dat het gevoelig ligt'. Toch is het volgens De Jong nodig. "Je wilt de veiligheid van de vereniging waarborgen." Negatieve reacties op het besluit van het bestuur zijn er nog niet gekomen. "We horen vooral dat het vervelend dat het nodig is, maar dat het een goede stap is."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.