Fotograaf René Legerstee overleden

Fotograaf René Legerstee bij het afscheid van z'n collega's  (Rechten: Kim Stellingwerf)
Fotograaf René Legerstee bij het afscheid van z'n collega's
Fotograaf René Legerstee is donderdagavond in zijn woonplaats Assen overleden. Legerstee was uitbehandeld na uitgezaaide prostaatkanker. Hij is 66 jaar geworden.
Een maand geleden brachten collega-fotografen hem nog een laatste emotionele groet. Het liefst had hij zelf tijdens het WK Superbikes op het TT Circuit afscheid van hen willen nemen, maar dat lukte niet meer.
Motorcoureurs Dion Otten uit Assen, Kervin Bos van het Ten Kate racingteam en Jaimie van Sikkelerus brachten met hun motoren een toepasselijke laatste groet met veel lawaai, grote wolken en smeltend rubber.

Persfotograaf

Tien jaar lang was Legerstee persfotograaf in Assen en omgeving. Eerst werkte hij voor het Drenthe Journaal en later voor de Asser Courant. Ook op het TT Circuit was hij kind aan huis.

Afscheid

Al in 2006 werd bij Legerstee prostaatkanker geconstateerd. Zeldzame uitzaaiingen naar z'n buikvlies versnelden het proces. Maandag wordt er op zijn 67e verjaardag afscheid van hem genomen.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.