Corona: Geen nieuwe Drentse besmettingen, ziekenhuisopnamen en doden

Geen nieuwe sterfgevallen in Drenthe door coronavirus (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Willems)
Geen nieuwe sterfgevallen in Drenthe door coronavirus
In Drenthe zijn sinds gisteren geen nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Het totale aantal geregistreerde Drentse besmettingen bedraagt 498. Ook zijn er geen nieuwe doden en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus. In totaal zijn 40 mensen aan de gevolgen van het virus overleden en zijn 116 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

Landelijke cijfers

Landelijk zijn er 27 nieuwe sterfgevallen geregistreerd. In totaal staat het officiële dodental door de corona-epidemie in Nederland nu op 5.670.
Het werkelijke aantal overledenen is hoger, want mensen die symptomen hebben worden lang niet altijd getest. Daarnaast kunnen er meer mensen zijn overleden de afgelopen 24 uur: soms geven GGD'en sterfgevallen pas enkele dagen later door.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.