De Week van Drenthe: Weer naar school en extra steun voor Wildlands

Na acht weken thuisles en vakantie gingen kinderen maandag voor het eerst weer naar school.
Afstand houden blijkt hierbij de grootste uitdaging. Niet alleen de leraren zijn blij, ook leerlingen hebben er weer zin in.

Windmolens

Anti-windmolenactivisten Jan Nieboer uit 2e Exloërmond en Jan H. uit het Groningse Meeden willen weer contact met elkaar mogen hebben. Het tweetal wordt verdacht van het sturen van dreigbrieven naar bedrijven die betrokken zijn bij de bouw van windparken in Drenthe en Groningen. De rechter ging in hun verzoek mee.

Extra steun

Gemeente Emmen gaat dierenpark Wildlands en het Atlas Theater vijf en een half miljoen euro extra lenen. Ook hoeven eerdere leningen tot volgend jaar juni niet te worden afgelost. Daarmee wil de gemeente het dierenpark en het theater helpen, die samen dit jaar waarschijnlijk zo'n acht miljoen euro verlies lijden door de de coronacrisis.
<p><strong>Gebruik jij de RTV Drenthe-app al?</strong></p><p>Mooi! Dan volg je heel gemakkelijk het laatste nieuws uit Drenthe 24 uur per dag.</p><p>Heb je de app nog niet? Download hem dan nu <a href="https://apps.apple.com/nl/app/rtv-drenthe/id421357035">hier voor Apple</a> en <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.rtvdrenthe.android">hier voor Android</a>.</p>

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.