Sinkgraven herstart Bundesliga met forse zege

Daley Sinkgraven won met Bayer Leverkusen de eerste wedstrijd na de coronabreak in de Bundesliga (Rechten: Hollandse Hoogte / Eibner)
VOETBAL - Daley Sinkgraven uit Meppel heeft gisteravond met Bayer Leverkusen, de eerste wedstrijd na de coronabreak, eenvoudig gewonnen bij laagvlieger Werder Bremen. Leverkusen won, onder meer door twee treffers van Kai Havertz, met 4-1.
Aanvoerder Havertz scoorde in de eerste helft twee keer met het hoofd, terwijl voor Bremen Theodor Gebre Selassie de 1-1 maakte. Na rust kopte Mitchell Weiser raak voor Leverkusen, waarna Kerem Demirbay de eindstand op 1-4 bepaalde.
Leverkusen (dat dit seizoen nog in de race is voor drie prijzen) blijft in de Bundesliga op de vijfde plaats staan, met 8 punten achterstand op koploper Bayern München en 11 punten voorsprong op nummer 6: Wolfsburg. Werder Bremen staat voorlaatste. De voorsprong op hekkensluiter Paderborn is slechts één punt.