Brabantse verdachten drugslab Eext drie maanden langer vast

Op 1 mei werd het drugslab ontdekt (Rechten: Van Oost Media)
Op 1 mei werd het drugslab ontdekt
De vier mannen uit Noord-Brabant, die op 1 mei werden opgepakt bij een drugslab in Eext, blijven allemaal drie maanden langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de Rechtbank Noord-Nederland bepaald.
De politie vond het lab in een schuur bij een huis aan de Vijzelweg in Eext. Drie mannen van 20, 29 en 31 uit Bergen op Zoom en een 59-jarige man uit Roosendaal werden ter plekke aangehouden. Het lab was volgens de politie nog niet in gebruik, maar alles stond wel klaar om speed te gaan produceren.

Noord-Brabantse huurder

De eigenaar van het huis en zijn vrouw verhuurden de woning en de schuur sinds een paar weken aan een man uit Noord-Brabant, omdat ze zelf plannen hadden om in het buitenland te gaan wonen. Dit was een andere man dan de vier verdachten. Ze dachten - na uitgebreid onderzoek - een betrouwbare huurder gevonden te hebben en waren stomverbaasd toen ze het nieuws over het drugslab hoorden.
De vier verdachten verschijnen over drie maanden voor het eerst op een openbare zitting in de rechtbank.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.