Villa Maria in Smilde verbouwd tot statig kantoorpand met appartementen

Villa Maria in Smilde verkocht, vlnr: Meine Timmermans, Jeroen Snijder, Wim Timmermans en wethouder Erjen Derks (Rechten: Gemeente Midden-Drenthe)
Villa Maria in Smilde verkocht, vlnr: Meine Timmermans, Jeroen Snijder, Wim Timmermans en wethouder Erjen Derks
Het voormalige gemeentehuis van Smilde, beter bekend als Villa Maria, wordt in de steigers gezet. Er komen kantoren en appartementen in het pand uit 1893.
Lokale ondernemers kochten Villa Maria voor 500.000 euro van de gemeente Midden-Drenthe. Een deel van de villa wordt omgebouwd tot luxe appartementen voor ouderen, daarnaast worden er appartementen gerealiseerd voor starters. Het andere deel van de villa wordt omgetoverd tot 'statige' kantoorruimte.

Wat past bij Smilde?

Het pand stond sinds begin dit jaar te koop. Geïnteresseerden konden hun plannen kenbaar maken, waarna bewoners en raadsleden toetsten welke plannen het best bij het dorp passen.
Lokale ondernemers Meine en Wim Timmermans en Jeroen Snijder bleken het beste plan te hebben. Zij gaan nu de verbouwplannen verder uitwerken.

Geschiedenis Villa Maria

Het monumentale pand werd genoemd naar de opdrachtgeefster voor de bouw, burgemeestersdochter Maria Jacoba Hoogerbrugge. In 1930 nam de toenmalige gemeente Smilde het pand over, om te gebruiken als gemeentehuis.
Na de herindeling maakte ook de gemeente Midden-Drenthe gebruik van Villa Maria. Tot 2002 als gemeentehuis (nu in Beilen) en tot vorig jaar was de gemeentewinkel er nog gevestigd.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl