Drukte bij 't Nije Hemelriek: Tientallen boetes uitgedeeld

De parkeerplaatsen bij 't Nije Hemelriek staan vol. De politie laat weten dat als mensen van plan waren om naar 't Nije Hemelriek te komen ze de fiets moeten pakken of een andere plek moeten zoeken. Inmiddels heeft de politie tientallen boetes uitgedeeld aan foutparkeerders.

De Veiligheidsregio Drenthe (VRD) riep gisteren op om gezond verstand te gebruiken bij dit mooie weer. Een strandje opzoeken of zwemmen kan wel, maar als het druk is maak dan een andere keuze, zei voorzitter Marco Out van de VRD gisteren.

De politie Aa en Hunze laat weten dat er veel fietsers en wandelaars in het gebied zijn en dat het steeds drukker wordt bij het Gasselterveld. De weg naar de volle parkeerplaats is afgesloten. Als er een plek vrijkomt, laten verkeersregelaars weer nieuwe auto's toe.

Zonnen bij 't Nije Hemelriek (Rechten: RTV Drenthe/Janet Oortwijn)

Mensen die toch met de auto komen en parkeren aan de kant van de Houtvester Jansenweg, de weg naar 't Nije Hemelriek toe, krijgen een bekeuring.

Ook bij de Baggelhuizerplas in Assen is het druk. De gemeente Assen roept zonaanbidders op vandaag niet meer naar de plas te komen.

Veel zonaanbidders bij de Baggelhuizerplas in Assen (Rechten: Persbureau Meter)

Ook op het strand van de Kleine Rietplas in Emmen was het druk. Een groep jongeren die zich niet aan de verplichte anderhalve hield, kreeg van de politie een waarschuwing. Boetes werden er niet uitgedeeld.

Een groep jongeren krijgt een waarschuwing (Rechten: De Vries Media)

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Deel dit artikel: