Geen nieuwe coronabesmettingen in Drenthe

In de afgelopen 24 uur zijn in Drenthe geen nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Ook zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen in onze provincie vastgesteld. Volgens de cijfers zijn er nu 40 Drenten overleden aan het coronavirus en 116 mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Bij 501 inwoners van onze provincie is het virus gesignaleerd. De werkelijke aantallen liggen waarschijnlijk hoger, omdat niet iedereen wordt getest.

Landelijk

Het RIVM meldt dat er in Nederland 13 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld zijn, en dat er 27 meldingen zijn gedaan de afgelopen 24 uur van mensen die overleden zijn aan het virus. Ook hier ligt het werkelijk aantal doden hoger, omdat niet iedereen wordt getest. En soms worden sterfgevallen pas na enkele dagen doorgegeven. Het officiële aantal doden door het coronavirus is gestegen naar 5775.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
RIVM corona Overleden
Deel dit artikel: