Machinist overleden bij botsing tussen trein en trekker Hooghalen

Bij de botsing tussen een passagierstrein en de aanhanger van een trekker is de machinist van de trein overleden. Dat gebeurde op een onbewaakte spoorwegovergang in Hooghalen. Het gaat om een 58-jarige man uit Hardenberg.
Ten tijde van de botsing zaten er 52 passagiers in de trein. Van hen raakten twee lichtgewond. Alle treinpassagiers zijn gecontroleerd door een arts en zijn in bussen van de NS vervoerd. De bestuurder van de trekker is met de schrik vrijgekomen. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een verklaring. Voor hem is slachtofferhulp geregeld.

Kiepwagen

De trein botste op een kieper die achter de trekker hing. Die aanhanger zat vol met puin en zand. Door de klap ontspoorde de trein en kwam een paar honderd meter verderop tot stilstand. Ook raakte de bovenleiding ernstig beschadigd.
Het treinverkeer tussen Hoogeveen en Assen is de rest van de dag gestremd. De Oude Provinciale Weg is door de politie afgesloten.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.