Bier en hapjes in de drive-through in Veenhuizen

De vrijdagmiddagborrel is niet meer zoals vroeger. Om toch gezellig te beginnen aan het weekend, hebben verschillende Noordelijke bierbrouwerijen een bier drive-in opgezet bij brouwerij Maallust in Veenhuizen.
Bierliefhebbers rijden het terrein van de brouwer op en krijgen daar tegen betaling een lege doos mee. Ze rijden een parcours af, compleet ingericht in Amerikaanse stijl, om zo bij verschillende stands biertjes of lekkernijen te scoren. "Het is de bedoeling dat mensen in de auto blijven zitten zodat wij het in de doos kunnen leggen", vertelt mede-organisator Joel Schonewille.
Ook de kleinere brouwerijen worden volgens Schonewille geraakt: "Ondanks dat we ook particuliere klanten hebben, gaat er ook een groot gedeelte van ons bier naar de horeca. Helaas is daar nu geen vraag meer naar onze producten. Gelukkig is er nu deze drive-in."
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>