Camperaars ontdekken Drenthe: Stee in Lhee hangt bordje 'vol' op

Camperaars ontdekken massaal Drenthe. Dat blijkt uit de grote toestroom van campers afgelopen week op de recreatieparken. Het nieuwe camperpark Stee in Lhee bij Dwingeloo, dat dit seizoen voor het eerst open is, moest zelfs het bordje 'vol' aan de weg zetten. En ook op camping De Berken in Gasselte staan in tegenstelling tot andere jaren tientallen campers.

Recreatieondernemer Agnes Heijn van Camping de Berken heeft er wel een verklaring voor, zo zei ze vanmiddag in het radioprogramma Cassata van RTV Drenthe. "Normaal gesproken trekken ze met hun camper erop uit om door Europa te rijden, naar Portugal of Spanje. Maar door corona kan dat niet. Nu ontdekken ze ineens Drenthe. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt."

Heijn heeft op camping de Berken vooral camperaars die heel graag bij privé-sanitair willen staan. "Daar hebben we 32 plaatsen van. Dat heeft ons wel verbaasd, want in moderne campers zit een wc en en een douche. We hebben vier plaatsen die echt voor camperaars zijn bedoeld, maar die zijn als laatste gereserveerd."

(tekst gaat verder onder foto)

Dat het bordje 'vol' nodig was, kwam voor het camperpark in Lhee 'als een verrassing' (Rechten: Jan Bloemerts)

Nu al vol

Ook Jan Bloemerts van het pas geopende Camperparc Stee in Lhee krijgt veel bezoek. "Ze komen overal vandaan. Uit Zeeland, uit Brabant en uit Noord-Holland. En er zijn inderdaad veel gasten die normaal gesproken naar het buitenland zouden gaan. We hadden ons nooit kunnen voorstellen dat we zo snel het bordje 'vol' konden ophangen."

Het zijn bij Stee in Lhee vooral de grotere campers die langskomen. "We hebben geen aparte voorzieningen", zegt Bloemerts. "Het beeld is dat de kleinere campers in de minderheid zijn. De kleine volkswagenbusjes zie je niet. Het zijn de dikkere campers die hun eigen sanitaire voorzieningen hebben. Maar wat mooi is, is dat mensen nu in de gaten krijgen hoe mooi Nederland en Drenthe zijn. Dus ik verwacht dat ze nog wel een keer terugkomen."

Cassata podcast: camperaars ontdekken Drenthe

'Ophoping van vakantiegangers'

Agnes Heijn van de Berken vindt het wel jammer dat de gemeenschappelijke sanitairgebouwen op recreatieparken pas op 1 juli open mogen."Je ziet nu dat er een ophoping van vakantiegangers komt in juli en augustus. Terwijl we er nu al helemaal klaar voor zijn. Je kunt de vakanties beter spreiden. Bovendien hebben de attractieparken hetzelfde probleem en die mogen wel open op 1 juni."

Heijn heeft nog goede hoop dat een stevige lobby uit de recreatiesector de zaak alsnog kan veranderen. "Want we merken toch dat mensen wegblijven, en de vakantie uiteindelijk verzetten naar een periode na 1 juli. Niemand is daarbij gebaat, want de druk op die periode wordt dan groter en de ruimte is beperkt."

Het volledige radioprogramma Cassata van vandaag kun je terugluisteren via uitzending gemist van RTV Drenthe.

Abonneer je op deze podcast

De Cassata-podcast is te vinden op je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps.

| iTunes / Apple Podcasts | Google Podcasts | Stitcher | Spotify | TuneIn |

RTV Drenthe Podcasts

Cassata: Zaterdags praat Margriet Benak met haar gasten over de politiek en actuele onderwerpen die spelen in Drenthe.

Binnen de Muren: Hoe is het leven in de gevangenis? Marjolein Knol dook gevangenis Esserheem in en sprak met gedetineerden en bewaarders.

De Hilte 11: Het leven van een boerenfamilie verandert ingrijpend tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vier generaties van de familie Nijboer praten erover in deze podcastserie. De Hilte 11 is een samenwerking tussen RTV Drenthe en het Drents Archief.

Drenthe Toen: Iedere zondag hoor je verhalen uit de Drentse geschiedenis bij Drenthe Toen. Historicus en presentatrice Sophie Timmer presenteert.