Staatssecretaris wil snel helderheid over treinongeluk Hooghalen

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat wil snel helderheid over de toedracht van het ongeluk op de onbewaakte overweg bij Hooghalen. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

Bij het ongeval gistermiddag tussen een passagierstrein en de aanhanger van een tractor kwam de 58-jarige machinist om het leven.

Uitgebreid onderzoek

"Ik vind het belangrijk dat snel helderheid komt over de toedracht van het ongeval", schrijft Van Veldhoven. "De politie, inspecteurs van de Inspectie Leefomgeving en Transport en inspecteurs van de Inspectie SZW zijn ter plaatse gegaan voor onderzoek. De bestuurder van de tractor is ongedeerd en zal door de politie worden gehoord en daarna door de ILT worden bevraagd. Ook zullen passagiers worden gehoord. Bij het onderzoek worden de Automatische Ritregistratie en (mogelijke) camerabeelden betrokken."

ProRail is het hele weekend bezig het spoor bij Hooghalen te herstellen. De beschadigde trein is vanochtend weggesleept naar Amersfoort. Maandagochtend vanaf 6 uur rijden er weer treinen.

Lees ook:

Deel dit artikel: