Door corona is het Suikerfeest misschien wel knusser dan normaal

Het is vandaag Suikerfeest. Moslims vieren na een maand vasten het einde van de Ramadan. Met een tafel vol eten en gezelligheid. "Nu is het even een dagje veel eten. Gezelligheid, kinderen blij maken, opa's en oma's bellen, tantes bellen. Zo komen we de dag wel door", vertelt Ayse Sari uit Emmen.

Door de coronamaatregelen is het Suikerfeest dit jaar wel anders dan normaal. Zo was een bezoek aan de moskee niet mogelijk. "Dat was wel raar vond ik, want dat is normaal gesproken wel de start van het Suikerfeest. Door corona hebben we dat niet kunnen doen."

Knusser

Ook thuis bij de familie Sari is het een stuk rustiger dan normaal. "Normaal hadden we veel meer mensen over de vloer gehad. Maar elk nadeel heeft een beetje z'n voordeel: dit maakt het wat knusser misschien."

Lees ook:

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
Emmen corona Ramadan Suikerfeest Sari
Deel dit artikel: