Tegenslag herstel spoor Hooghalen: einde van de maandagmiddag pas treinen

De herstelwerkzaamheden van het treinspoor bij Hooghalen leken voorspoedig te gaan, maar een flinke tegenslag vandaag gooide roet in het eten. Opnieuw brak een bovenleiding, waardoor verwacht wordt dat het spoor pas aan het eind van maandagmiddag weer in gebruik kan worden genomen.

Volgens ProRail heeft het systeem een behoorlijke klap gekregen bij het ongeluk, waardoor de bovenleiding nu waarschijnlijk is gebroken. Doordat het repareren van een bovenleiding specialistisch werk is, denkt de spoorbeheerder pas rond 16.00 uur weer treinen te kunnen laten rijden.

Tijdens de werkzaamheden in de nacht van zondag op maandag werd er een gaslek geconstateerd. De brandweer kwam naar de plek van de werkzaamheden om de plek af te zetten, waarna leidingbeheerder Enexis bezig kon met het herstellen van de leiding.

Bussen ingezet

Het hele weekend reden er al geen treinen tussen Assen en Hoogeveen. Dat wordt nu dus verlengd tot maandag 16.00 uur. NS zet bussen in tussen Hoogeveen, Beilen en Assen. Aangeraden wordt om voor vertrek in de reisplanner te controleren of de treinen rijden.

Afgelopen vrijdag kwam een trein in botsing met een aanhanger van een trekker. Dat gebeurde op een onbewaakte spoorwegovergang vlakbij Hooghalen. De machinist uit Hardenberg kwam bij het ongeluk om het leven.

Deel dit artikel: