PvdA wil duidelijkheid over luchthavenplannen Oranjewoud

Wat wil het Friese Oranjewoud met Groningen Airport Eelde? (Rechten: RTV Drenthe/Andries Ophof)
Wat wil het Friese Oranjewoud met Groningen Airport Eelde?
Er moet inzicht komen in de plannen die investeringsmaatschappij FB Oranjewoud heeft voor Groningen Airport Eelde. Dat vindt de PvdA in de Drentse Provinciale Staten. De Friese investeringsmaatschappij nam in maart de aandelen in de luchthaven voor een euro over van de gemeente Groningen.
Wat Oranjewoud voor ogen heeft met het overnemen van de aandelen, is onduidelijk, zo schreven RTV Drenthe, RTV Noord en Omrop Fryslan in een analyse.
"Over Oranjewoud verscheen afgelopen weekend een uitgebreid artikel in de media dat veel vragen oproept", schrijft Hendrikus Loof namens de PvdA aan het het Drentse college Gedeputeerde Staten. "Is er inzicht in de plannen van FB Oranjewoud Participaties met betrekking tot Groningen Airport Eelde en zo ja, hoe zien deze eruit?"

Vragen

Loof wil ook weten of de oorspronkelijke aandeelhouders (provincies Drenthe en Groningen en gemeenten Assen en Tynaarlo) inmiddels kennis hebben gemaakt met de nieuwe aandeelhouder. Verder vraagt de partij zich af hoe het zit met de overeengekomen investeringsplannen in de luchthaven, waarvan Oranjewoud heeft aangegeven niet te willen meebetalen.
"Klopt het dat FB Oranjewoud Participaties niet mee wil doen aan de investeringsplannen die de oorspronkelijke vijf aandeelhoudende partijen overeengekomen waren?" en "Heeft de gemeente Groningen haar verplichtingen aangaande de toekomst van GAE overgedragen aan de nieuwe aandeelhouder?", vraagt de partij zich af.

Luchtvaartnota

De PvdA wil ook van het college weten hoe zij aankijken tegen de onlangs gepubliceerde luchtvaartnota van minister Cora van Nieuwenhuizen. De luchthaven zelf was daar 'voorzichtig positief' over.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.