FC Emmen beloont aanvoerder Onder 19 met profcontract

FC EmmenBen Scholte heeft zijn eerste profcontract getekend (Rechten: FC Emmen)
FC EmmenBen Scholte heeft zijn eerste profcontract getekend
VOETBAL - Ben Scholte heeft een profcontract bij FC Emmen getekend. De 18-jarige aanvallende middenvelder uit Ter Apel tekende voor twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen.
Hij zal komend seizoen de voorbereiding met het eerste elftal meedraaien. Tijdens die voorbereiding zal worden gekeken of hij definitief bij de eerste selectie komt of dat hij vooral zijn minuten zal gaan maken bij FC Emmen Onder 21, dat onder leiding staat van Ruud Jalving.
Afgelopen seizoen kwam Scholte namens FC Emmen al in actie in de reservecompetitie, maar veruit de meeste duels speelde hij als aanvoerder van FC Emmen Onder 19. Lukkien nam Scholte in januari al wel mee op trainingskamp naar het Spaanse Estepona om een beetje aan het niveau te ruiken.

'Hier doe je het allemaal voor'

"Hier doe je het uiteindelijk allemaal voor", aldus Scholte. "Ik heb van jongs af aan in de jeugd van FC Emmen gespeeld en je hoopt altijd op een kans bij het eerste. Nu is het dan zover. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen gaat beginnen."

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.