De Fiets4Daagse kun je dit jaar op eigen gelegenheid fietsen

Dit jaar zal de Fiets4Daagse er heel anders uit zien (Rechten: RTV Drenthe)
Dit jaar zal de Fiets4Daagse er heel anders uit zien
De Fiets4Daagse gaat dit jaar niet door in de vorm die het evenement normaal gesproken heeft. Door de coronamaatregelen is het niet haalbaar om duizenden mensen tegelijk door Drenthe te laten fietsen. Daarom heeft de organisatie van de Fiets4Daagse nu iets anders bedacht.
Jan Broertjes, voorzitter van de Fiets4Daagse: "Bij ons op de website kunnen mensen die toch willen fietsen een deelnameformulier downloaden, tegen een kleine vergoeding. Daarmee kunnen ze dan zelf op de fiets stappen, en vier dagen lang veertig kilometer per dag fietsen."

Eigen route kiezen

De route maakt daarbij niet uit. "Als het maar in Drenthe is. En het zou mooi zijn als de deelnemers vertrekken vanuit een camping, bungalow of hotel. Zo promoten we Drenthe en heeft de horeca- en recreatiebranche er ook nog wat aan."
Wie vier dagen fietst, en elke dag veertig kilometer, kan dat vervolgens doorgeven aan de organisatie. "De medaille wordt dan opgestuurd." Bang voor drukte is Broertjes niet: "De mensen mogen zelf kiezen op welke dagen in de zomervakantie ze gaan fietsen. Daardoor wordt alles mooi verspreid en lopen de fietspaden niet vol."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.