Ook ongeslagen Vitesse'63 en sv Borger promoveren

VOETBAL - Naast ACV en Noordscheschut zijn ook Vitesse'63 en sv Borger volgend seizoen een niveautje hoger te bewonderen. Beide clubs, die het afgelopen seizoen ongeslagen bleven, kregen vanochtend het verlossende telefoontje van de KNVB dat de promotiewens is ingewilligd.

Vitesse'63 uit Koekange was voor de corona-uitbraak koploper van de 4e klasse D. Na 17 van de in totaal 26 duels had de club van trainer Klaas Mijnheer een voorsprong van 8 punten op SJS uit Stadskanaal. Vitesse'63 speelde de afgelopen drie seizoenen in de 4e klasse, nadat de club in het seizoen 2016/2017 degradeerde uit de 3e klasse.

SV Borger degradeerde in datzelfde seizoen ook uit de derde klasse, maar kukelde vrij snel daarna ook uit de vierde klasse. Maar na dit (afgebroken) afgelopen seizoen mogen de groenhemden zich weer vierdeklasser noemen.

LTC wacht nog

Een andere Drentse club die het afgelopen seizoen bovenaan eindigden in het zaterdagvoetbal, LTC uit Assen, heeft (nog) geen telefoon van de KNVB gehad. Achilles 1894, eveneens uit Assen, weet inmiddels dat het ook promoveert.

Lees ook:

Deel dit artikel: