Historische promotie voor SV Pesse

SV Pesse speelt volgend seizoen in de zondag 2e klasse (Rechten: website sv Pesse)
SV Pesse speelt volgend seizoen in de zondag 2e klasse
VOETBAL - Voor het eerst in de clubgeschiedenis promoveert SV Pesse naar de 2e klasse. De koploper van de zondag 3e klasse D kreeg aan het begin van de middag een telefoontje van de KNVB dat promotie een feit is, ondanks dat het seizoen vanwege het coronavirus niet werd afgemaakt.
Het betekent voor Pesse de derde promotie sinds het seizoen 2014/2015 toen de withemden nog in de vijfde klasse actief waren. Na de promotie uit de vierde klasse bleef Pesse dit seizoen alle competitieduels ongeslagen. Na 15 wedstrijden had de ploeg van trainer John Kramer 37 punten.
Ook in de noordelijke districtsbeker verraste Pesse vriend en vijand door de laatste 16 te halen. In de achtste finale bleek Hoogezand een maatje te groot.
Pesse is de eerste Drentse zondagclub die te horen kreeg dat promotie een feit is. Eerder belde de KNVB al met vijf Drentse zaterdagclubs: ACV, Achilles 1894, Noordscheschut, Vitesse'63 en sv Borger.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.