Steun voor ondernemers in Drentse vrijetijdssector

Via het loket kunnen ondernemers uit de vrijtijdssector een subsidie aanvragen voor de maatregelen die zij moeten doorvoeren (Rechten: RTV Drenthe/Jasmijn Wijnbergen)
Via het loket kunnen ondernemers uit de vrijtijdssector een subsidie aanvragen voor de maatregelen die zij moeten doorvoeren
De provincie Drenthe opent vanaf vrijdag 29 mei het 'Snelloket Covid-19 voor de vrijetijdssector' in Drenthe. Via het loket kunnen ondernemers uit de vrijetijdssector een subsidie aanvragen, zodat zij de coronamaatregelen kunnen doorvoeren in hun bedrijf. De provincie stelt één miljoen euro beschikbaar voor het snelloket.

Veilig gebruikmaken van voorzieningen

"We horen van ondernemers dat een goede ontvangst van zowel inwoners als gasten van buiten Drenthe vraagt om de nodige aanpassingen in hun bedrijf en bedrijfsvoering", zegt gedeputeerde Henk Brink. "Ons doel is om zoveel mogelijk ondernemers te helpen, zodat iedereen in Drenthe op een veilige manier gebruik kan maken van toeristische en horecavoorzieningen."
Ondernemers kunnen maximaal 50 procent subsidie ontvangen op de gemaakte kosten voor de aanpassingen, met een minimum bijdrage van 1.000 euro tot een maximum van 2.500 euro. Ook ondernemers die sinds de persconferentie op 6 mei al maatregelen hebben genomen kunnen voor de regeling in aanmerking komen.

Gevolgen in kaart brengen

De provincie kijkt de komende tijd samen met ondernemers, brancheorganisaties, Recreatieschap Drenthe en Marketing Drenthe, wat de gevolgen zijn voor de sector en wat er nodig is op de middellange en lange termijn.

Lees ook:

<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.