Drentse plaatsnaamborden? In Emmen willen ze het

Plaatsnaambordje Emmer-Compascuum
Plaatsnaambordje Emmer-Compascuum © ZO!34/Wiebe Veenstra
"In de volksmond zegt bijna niemand Emmer-Compascuum of Nieuw-Dordrecht", aldus PvdA-fractievoorzitter Anita Louwes. "Eerder Emmer-Compas en Nei-Dordt. Dus waarom zou je dat niet op de plaatsnaamborden zetten? We mogen best wel wat trotser zijn op onszelf."
Voor de PvdA is het ook niet meer dan een logische stap: zet de Drentse namen van plaatsen in de gemeente Emmen ook gewoon op de bordjes. "Het is een stukje cultuurerfgoed. Waarom zouden we dat niet wat meer mogen uitdragen?" De PvdA deed daarom een pleidooi voor tweetalige naambordjes tijdens de begrotingsvergadering van de gemeente Emmen.
Volgens Louwes is de timing momenteel perfect. Volgens Europese regelgeving mogen de borden binnenkort vervangen worden. "Er worden nieuwe eisen gesteld aan borden bij de grenskom. Er moet toch werk van gemaakt worden, dus je kunt het in een keer meenemen." Vandaar dat er geen extra geld uit hoeft te worden getrokken, legt Louwes uit.
Voor de juiste benaming moet wel advies worden ingewonnen bij het Huus van de Taol, bepleit de fractievoorzitter.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.